27 June, 2012

Check up yang menDEBARkan..

Tajuk mcm ape je..

Kisahnye bermula dari nurse yg check up monthly kt KKIA tu la..buat aku nervous je..dri smlm xleh fokus wat keje sbb tggu masa nk p klinik private or HUKM. dah la En.Q keje blk mlm, aku plak xleh nk drive pastu seboleh boleh nurse tu suruh aku p wat check up details kt private time tu jgak..oh tidak cmne ni..at last aku blk je umah wat je xtau mcm xde ape yg berlaku..

Sbnrnye nurse tu da check2 sume dia ckp aku mungkin kne jangkitan kuman or urinary infection. so takut baby pon ada efek jgak. sbb perut kerap mengeras dri pg smpai mlm. aku rse mcm normal je. da google sblm ni ada org ok je. tp nurse ni ckp lain plak. bersusah payah aku jga berat bdn tp lain plak jdnye. huhu..
so arini barula dpt p check. bincang2 ngn En.Q nk p HUKM bila smpai je sana skali parking punye la susah. dua tiga kali pusing last2 dia ckp "jum p klinik swasta jela.kalau mcm ni rupe bole beranak kt tpt parking ni..sesak sgt." ok aku pon ikut jela. p Klinik Putrijaya dkt area tasik permaisuri sbb teringat akak kt opis ckp kt situ doc ok harga pon murah sket..

Sampai je klinik xde org pon, da isi form sume trus jmpe doc. cite bla bla bla then doc pon scan la perut. skali doc ckp eh bulat baby awak. kepala bulat je. hihi..aku dlm hati "mesti ikut aku ni bulat gitu". haha..xpela asalkan baby A sehat dan sempurna cukupla. air ketuban cukup, berat baby ok dgn 5bln, kedudukan uri pon ok so xde mslh ape. fuh lega rse..then doc godek2 perut lg nmpk plak mcm baby boy..hehe..aktif btol smbil dok angkat2 kaki nk tnjuk anu dia ler tu..good boy..teringin jgak nk tau jantina da xjd suprise da..eh eksaited btol cte psl baby lupe nk bgtau cek urine pon ok jgak cuma kotor sket. kne minum byk AIR KOSONG and doc suggest minum air JUS CRANBERRY. oh bole bli kt tesco nnt. bagus utk clearkn urine.

ok da abes check up so kne la bayar dlm RM84. xpela utk melegakan hati yg gundah gulana ini..eceh. sblm blk pekena roti telur ngn horlick ais dlu kt kayu nasi kandar. smpai je umah trus cover blk tdo sbb smlm xleh tdo pk psl  kata kata nurse tu..haha.. en.Q trus p keje maka aku sorg2 kebosanan di rumah.

wahh kemain pjg entry ni, xpela bkn ada org nk bc pon..haha..

alamak nk ltk gmbr scan td tp mls nk transfer plak..next entry aku ltk ok.




~azanna~



No comments:

Post a Comment