Friday, March 21, 2014

Alkisah anak yang tak sihat...apa yang patut mak ayah buat ni??

Salam Jumaat....



Tengok tajuk tu kemain panjang lagi... 

Tapi entry nye mcm pendek jer..kehkeh.. 

Sebenarnya nak cite psl adam.
Sejak kebelakangan ni memanjang tak sihat.
start dengan demam awal bulan haritu.
demam 3hari je pastu selsema pulak.
ha yg ni amik masa sampai 2minggu pastu sambung dengan cirit birit pulak.. *lap peluh nak jaga anak ni*.. hihi..
cirit birit pulak sampai seminggu lebih..
adehh.. kesian ko nak. 

Lepas dah baik semua, dua hari lps tu start demam balik.
demam on off pastu selsema pulak.
haa gitu la cycle nye ye..
semalam jadi bengkak kat bawah mata mula2 belah kiri, malam pulak jadik belah kanan.
ni pagi tadi ibu cakap kt perut dgn belakang badan jadik merah2 pulak...
alahai anak.. 

Rasanya mungkin kne 'gegata' bak kata ibu la..
aku pon rasa mcm tu.
mungkin hama ke lebih kurang camtu la.
rumah tiap2 minggu dah bersihkan.
mana entah datangnye hama tu. mlm td adam garu2 mata dia..
tepuk2 kepala dia la pastu gosok2 muka la..
hurrmmm.. kesian pulak tengok.


Aku masih meng-google ape yang patut buat nak bagi hilangkan bengkak tu..
haih risau dibuatnye..


Sesape ada petua nak hilangkan bengkak tu boleh la share ye.. ;)





No comments:

Post a Comment