Tuesday, April 29, 2014

Farewell Lunch di Restoran Bumbu Desa, KLCC

Salam.


Dah lama perap entry ni. Tak sempat nak transfer gambar tu yg jd lambat.


14.04.14 (cun tarikh ni kan) aritu p makan kat Restoran Bumbu Desa, KLCC.. Makan2 sempena farewell En.Rashid.







Makan kat sini aku bagi 4 per 5 lah.. Kesedapan makanan nye tu memang torbaeekkk..

Restoran ni ala indonesian punye style.. Kne layan diri time nak pilih lauk.. ada bermacam2 lauk pauk.. (tak snap gambar lauknye sbb lighting yang romantik gitu) padahal henpon aku yang cabuk.. haha..

Romantik ler sangat...



Ada sup ekor, tilapia bakar, sotong besar dan udang besar * ikut selera kita nak dia masak stail ape, ko cakap je nanti orang tu masakkan..hehe*..lagiiii ayam bakar, ayam kicap, ape lagi eh dah lupe sebab banyak sangat la lauknye.. bermacam jenis.. rambang mata dibuatnye..

Dessert ada pulut durian, pengat pisang, cekodok jagung, begerdil dan macam2 lagi..

Tapi yang aku recommend adalah gado-gado yang mabeles sangat..

Wajib makan.

Gado-gado yang sedap


Janna, yang kiut miut

En.Rashid ni our Sales Manager kat dz ni... Tak sempat nak kenal lebih rapat lagi tapi En.Rashid dah resign. Early retired katanya..sob sob..

Mr.Farewell yg baju putih sebelah abg baju ijau tu



Tengah menanti makanan sedang dimasak..Makan salad je dulu..haha


 Dengan kak wawa yang comel.. Harusla bergambar kat depan restoran dulu..

Perut pon dah kenyang moh ler kita balik ye




Price untuk kitorang makan dalam 18orang adalah RM1000++ gitu la.. ok la kann.. Berbaloi dengan kesedapannya..

Lagipon dapat melantak sampai kenyang terbahak2.. eh eh eh..





notasukahatiaku : kalau sendiri nak makan tempat2 macam ni memang tak la kan.. kena tunggu anniversary ke birthday ke boleh la.. itupun kalau den mampu.. haha..






No comments:

Post a Comment