Posts

Showing posts from June, 2014

Suami Oh Suami!

Salam Jumaat. Just nak share petikan dari blog Pak Utih ni.. nanti2 bila nak cari bole bukak blog je..hehe.. blog ni da macam diari la..senang nak refer di saat memerlukan..haa gitu..  Tapi aku suka petikan ni.. macam ada kene mengena sikit dengan kisah hidup..haha.. Just sharing okay..


*
*
*
Jika Suami Merajuk – “Disconnect him”.
Ingat isteri sahaja ke yang boleh merajuk? Suami pun merajuk juga. Tetapi merajuk suami mudah sikit daripada isteri. “Straight forward” je.
Suami ni jarang merajuk di pejabat. Jika didapati dirinya tidak diadili atau terasa dianiaya oleh ketuanya atau rakan sekerjanya, dia bangun melawan menentang secara berdepan atau di belakang. Dia tidak akan bawa diri merajuk tak mahu pergi kerja. Tetapi mengapa di rumah dia boleh merajuk?
Suami pulang ke rumah, biasanya telah ada agenda yang simple yang telah  diprogramkan di dalam kepalanya iaitu “MAKAN -MAIN-TIDUR”. Baginya, dia telah memerah segala tenaga dan otak di luar rumah atau di tempat kerja, dan kembali ke rumah adala…