Posts

Showing posts from August, 2014

SusunAtur Ruang Rumah : Tips sembunyikan wayar TV...

Image
Hai..


Ni entry pertama pasal susun atur..hihi..aku tak pandai sangat nak deko2 ke nak susun2 bagi cantik kemas memang aku takde skill..sekadar bagi nampak elok dimata aku dah kira okay la..

Dulu masa Adam kecik umur setahun 2bulan camtu dia suka memanjat kabinet tv tu tarik2 wayar ape yang ada depan mata dia..aku ni risau dibuatnye sebab nak kena pantau selalu..

Dari tv letak atas kabinet tu aku alih gantung pulak kat dinding dengan harapan dia tak kacau lagi tv n segala wayar tu.. tapi tetap sama jugak.. lagi advance ade la budak kecik tu..

Aku decide dengan hasben beli tv baru n install sekali gantung kat dinding sebab tv lama tu dah rosak..mungkin sebab Adam selalu ketuk2 kat screen tv tu..panel dah rosak..jadi pekasam jela..huhu..sayangnye tu tv pertama masa lepas kahwin..bertahan dalam 3tahun.. takde idea ape nak buat dengan tv lama tu..

Bila dah gantung. ade wayar yang terjulur ke bawah tu buat aku rasa sakit je mata ni tengok.. terus google cara nak sembunyikan wayar tu..dapat …

Setelah sekian lama tak naik tren...

Image
Salam Merdeka..



Syok la kan boleh golek2 kat rumah cuti2 camni..esok pun cuti lagi.. merasa jugak cuti free hari Senin kan..hihi...
Aku semalam tetiba bangun pagi terus mengajak hasben pegi Jalan TAR..  nak cari shawl..dah lama tak menyoping shawl nih..eh dah lama ke?? macam baru je kan...kihkih..
Biasa la sebenarnya aku dah lama tak jenjalan kat area Masjid Jamek tu..rinduuu..  *mengada sangat ko ni na*... Yela sejak dah gi keje saing hasben naik kete mana aku ade mengular lagi time lunch.. oh rindunya masa tu..dulu keje area Sogo tu memang panjang jela langkah aku merayau sana sini.. time lunch je mula la ''eh, japgi lunch kite gi Muaz jap, aku nak cari shawl kaler kuning la..'' haa ade je plannye kan..  tapi sekarang dah tak merasa la sejak aku keje kat Jln Chan Sow Lin tu..transport takde terus terperap jela kat ofis tu..
Ni second time bawak Adam naik tren..dulu penah bawak masa dia kecik lagi.. aku bawak sebab nak jumpa kawan aku kot kat Pavilion.. masa tu tak ke…

MH17 : Hari Berkabung Malaysia 22.08.2014

Image
Salam Jumaat.


Sedekahkan Al-Fatihah untuk mangsa MH17 yang beragama Islam (serta keluarga kita yang telah tiada dan saudara Islam kita).

Salam takziah juga untuk keluarga mangsa MH17..
Semoga mereka diberi ketabahan dan kekuatan untuk meneruskan hari-hari yang mendatang...

Semalam ofis aku ada buat jamuan raya lepas waktu bekerja..pukul 6pm camtu..

Macam biasa mestila ada makanan raya kan tapi gambarnya belum transfer lagi dari kamera orang.. haha.. biasa la pakai henfon cikai kena la cilok kamera orang je..

Ada nasi impit, kuah lodeh, rendang ayam, kuah kacang, nasi goreng, bihun goreng, bubur kacang, kuih muih dan banyak lagi la..

Makan pun lelaju je sebab hasben dah tunggu kat luar nak balik.. Start jamuan pun dah 6.30pm janji dengan hasben amik pukul 7.00pm.. nak tercekik rasa makan lelaju...tak feel jamuan raya langsung..haha..

Sebenarnya our boss ni antara keluarga mangsa MH17 tu.. Tapi untuk flight yang bawak jenazah harini takde akak dan abang ipar dia..

Sebelum makan tu, Mr.R…