Daisypath - Anniversary

Lilypie - Fourth Birthday

AR Beauty & Health

26 November, 2014

Astro Oasis kini di Hypptv.. *Ni bukan iklan Unifi okeh* ...



Saje nak cite borak2 petang2 ni..
Nak buat keje mengantok pulak..
Petang2 ni dah la sejuk, pekena nescafe panas terus idea mencurah2 nak membebel..haha..

Aku dah lama pakai Unifi ni..
Dah 4 tahun rasanya..
Yela kan dapat suami kaki game mana tak mengelupur kalau takde line internet selaju boleh..
Tu yang pasrah jer pakai Unifi..
Tak kisah la yer janji awak yang bayar..
Sebab awak yang pakai banyak..kehkeh..
Aku setakat nak layan youtube, bukak fesbuk, instagram, whatsapp tu jer..

Dulu2 aku ada pasang Astro jugak..
Sebab boring kan balik keje nak melayan TV..
Aku ni kaki TV jugak..
Dulu la..masa belum ada anak..
Skang takde maknanya..
Astro pun aku dah potong lama dah..
Sempat pakai 2 tahun je kot..
Ni kira dah tahun kedua rumah aku takde Astro..
Takpe lah lega sikit jimat tak payah nak bayar banyak..
Lagipun kecewa dulu dengan Astro..
Macam2 dia caj dalam bil..
Padahal amik yang pakej family tu jer..
Masa awal register dulu bulan2 bayar RM37.95 je..
Dah lama2 tu jadi RM40.95..
Channel yang sama je..takde pun aku tambah..
Walaupun naik RM3.00 tapi duit jugak kan..
Tambah pulak aku bayarkan Astro yang kat kampung sekali..
Berganda2 la bil..
Last2 potong jer..
Rancangan pun ulang2.. sampai boleh hafal..
Boringggg...

Bulan lepas Unifi HyppTV ada channel baru..
ASTRO OASIS..
Apa lagi melonjak2 la aku nak amik channel tu..
Aku kan peminat Ustaz Kazim..
Rancangan dia "Kalau Dah Jodoh" tu..
Pehhh boleh hilangkan stress kalau tengok..
Tambah pulak aku suka cite Tanah Kubur tu jugak..
Kira pakej la bila dapat tengok Astro Oasis..
Dah la bayar RM6 je sebulan utk channel tu..
Kira ok la..
Time maghrib pun ada zikir, nasyid, selawat..
Adam pun suka layan..

Untung pakai Unifi ni..
Internet laju kalau tengok youtube tu takde sangkut2..
Time hujan pun bole tengok tv..
Takde masalah pun..
Kalau Astro wajib dah hujan sikit je terus takleh tengok tv..kehkeh..

Masa musim bola dulu, hasben amik pakej bola 3 channel tu dari Astro..
Ape entah lupa dah..
Bayar RM30 je tambah..
Bila dah tak nak tengok bole je call or email Unifi untuk unsubscribe..
Senang sangat..
Kalau Astro kemain payah lagi nak kena call sana sini..
Kena jumpa orang ni orang tu..


Tu saje bebelan di petang Rabu ni..

Okbai!


Notasukahatiaku : Kalau Dah Jodoh setiap hari Selasa pukul 7.30malam, Tanah Kubur setiap hari Jumaat pukul 7.30malam jugak..Kalau tak sempat tengok pukul 10malam ada ulangan..hehe..