Posts

Showing posts from September, 2016

#CabaranDiet : Percubaan kuruskan badan cara sihat

Tengok tajuk tu jangan ingat aku ni dietician ke coach pulak ke kan.. hihi..

Saje jadikan diari.. bagi semangat sikit nak kuruskan badan ni.. lagi satu nak jaga kesihatan jugak.. ni asyik melepek penat je.. asyik tak larat je.. apa pun tak boleh..

So let's cekidaut ape yang aku dah buat..

1) Aku survey teatox untuk detoks badan dulu supaya badan boleh terima dengan cara pemakanan baru ni.. Macam kita flush out semua sisa dan lemak degil dalam badan ni haaa.. kehkeh..

Aku try teatox dari Medina Desire..

Beli set combo. Harga RM40 je dapat 2 jenis tea.

Satu slimming & detox tea.

Satu lagi Kakichantiq tea.


2) Buat weekly shopping list.

Aku takde la beli semua ni.. yang mana ada jela.. hari2 tukar menu dalam seminggu then minggu lain repeat balik menu tu..

NON STARCHY FRESH VEGETABLES:  artichokes, asparagus, bean sprouts, broccoli, cabbages, carrots, coleslaw, cauliflower, celery, cucumber, lemons, lettuce, mushrooms, onions, peppers, radishes, spinach, zucchinis.
FRESH FRUITS: ap…