Tuesday, October 17, 2017

Farm In The City




Memikir la mana nak bawak Adam jalan2 hujung tahun lepas. Zoo dah boring. Pusing shoping mall pun takde faedah. Cakap je nak window shoping tapi mesti terbeli jugak lah. Niat tu nak bawak Adam tengok haiwan camne pun. Dia pun suka layan pasal haiwan2 ni kat youtube.
Macam kucing tu suka tapi jenis tak berani dekat. Berani acah2 kucing tu je. Hehe. 






Trip paling dekat dan berfaedah. Bagus jugak ni. Boleh bagi makan haiwan secara dekat. Zoo tak boleh kan. 





Mula2 takut nak bagi makanan, main hulur je dari jauh. Selepas 10 minit, baru okay. Mood membuas dah mai. 




Tu menunggu ikan ye, bukan menangkap ikan. Sampai ke sudah tak dapat kalau camtu. 





''Tak best la ummi ikan ni..kita tengok yang lain pulak la..''





Ni haiwan ape tak ingat. 










Daddy takut kena patuk dek burung tu. Nasib la behave je dia. 




Iguana ke tu ummi?...













The owl..








Ini pun aku tak tau nama ape. Kat situ ada la dia labelkan setiap haiwan tu. Anak2 sila baca dan hafal. Mak tak larat eh nak hafal. Kehkeh. 





Kelinci..atau bole disebut arnab atau englishnya rabbit. Haha..





Nah makan sampai kenyang. 





Susah nak jumpa yang saiz kecik. Semua besar gedabak. Terlebih makan sudah.





Ni bukan kambing. Tak dapat dikenal pasti haiwan ape. Muahaha..






Nah makan lagi.. Biar obesiti terus. 





Mak tak puas hati lagi bagi lagi makan.. Pandai2 la korang bersenam nanti..



















Adam tanya, boleh duduk ke atas dia ummi? 





Nak keluar dari situ bagi lagi diorang ni makan. Nasib laaa.. 





Pegi time krismas, deko pun krismas la. Kat luar dah ni. 






Tamat la sudah pengembaraan bersama haiwan2. Hehe.. Budak-budak seronok la dapat explore benda2 baru camtu. Yela dok di bandar ni celah mana nak rasa pegang haiwan jinak camtu. Dalam masa yang sama kita dah develop keberanian dalam diri diorang. Eceh. 

Siap dapat sijil ko...



Harap bersabar tengok gambar ni. Aku pun tak tau kenapa dia taknak rotate. Lantak situ. 









No comments:

Post a Comment