Monday, April 16, 2018

My favourite skincare






Sulwhasoo. Produk skincare Korea yang paling top. Aku beli yang sample kecik2 je dulu. Nak beli besar tak mampu lagi. Sebotol je dah RM400 lebih. Bila nak cukupnya semua set kalau beli yang besar. Hehe.

Kulit aku jenis sensitif. Tak kena sikit dengan kulit terus naik jerawat besar2. Tapi pakai Sulwhasoo memang kulit maintain je takde pengeluaran jerawat sangat. Bukan takde langsung just naik seketul dua yang kecik2 tu. Sekejap je dah hilang.

Nak pakai ni ada turutan yang betul. Jangan main bedal je nak pakai mana dulu. Setakat 2 minggu pakai ni aku boleh rasa kesan dia sangat best. Sulwhasoo ni dibuat dari herbal Korea. Kalau rajin korang google lah nak tengok best ke tak best skincare ni.

Siang
1. Cleanser - masih pakai Cetaphil
2. First Care Activating Serum
3. Snowise Brightening Water
4. Snowise Brightening Emulsion
5. Snowise Brightening Serum
6. Snowise Brightening Cream / Concentrated Ginseng Renewing Cream EX
7. Snowise Brightening UV Protection
8. BB Cushion

Malam
1. Cleanser
2. First Care Activating Serum
3. Snowise Brightening Water
4. Snowise Brightening Emulsion
5. Snowise Brightening Serum
6. Snowise Brightening Spot Treatment
7. Snowise Brightening Cream / Concentrated Ginseng Renewing Cream EX
8. Radiance Energy Mask


** Boleh gantikan emulsion (moisturizer) dengan Concentrated Ginseng Renewing Essential Oil. 
Aku selalu pakai essential oil tu malam. Bangun pagi rasa moist je kulit dan glowing. 


Ni aku rajin sikit nak share function setiap jenis skincare tu. 

First Care Activating Serum - Balance the skin for glowing radiance with JAUM Balancing Complex™

Snowise Brightening Water - The main active ingredient, Snowise Tri-White Complex™, optimizes the toner’s brightening effect.

Snowise Brightening Emulsion - A brightening emulsion that makes smooth and translucent-looking skin as spreading softly over the skin.

Snowise Brightening Serum - Brightening serum that helps bring out a translucent youthful glow for firmer looking skin with the brightening components of White Ginseng

Snowise Brightening Cream - The hydrating, brightening properties of this cream help create a radiant barrier of moisture on the skin

Snowise Brightening UV Protection - Anti-pollution skin brightening uv protector that uses Block Brightening technology to help protect your skin from UV and micro dust particles

Snowise Brightening Spot Treatment - Restoring the skin’s firm contours and translucent inner-glow

Concentrated Ginseng Renewing Cream EX - Attain your skin’s exquisite youthful look with the vitality of ginseng

Concentrated Ginseng Renewing Essential Oil - Ginseng seed oil delivers deep, concentrated moisture

Radiance Energy Mask - A sleeping mask that helps to clear and smooth your skin overnight with precious jade for immaculate radiance.


Cara yang terbaik pakai serum, balancing water (toner) atau essential oil ni tak perlu kapas. Just tuang sikit kat tapak tangan, ratakan dan terus dap dap kat muka. Sebelum tu boleh gosok2 tapak tangan bagi ada haba sikit nak mudahkan skincare absorb kat kulit. 




No comments:

Post a Comment