Thursday, June 28, 2012

Mengidam: rocker or bouncer

salam..

 Dri smlm teringin nk bli satu rocker or bouncer sbb cute sgt..xtahan tgk. hubby pon skang mlm2 sblm tdo asek dok online cri brg baby je..dia pon suke tgk bouncer tp mahal sgt katanya..

 At last harini nmpk kt satu blog ni jual rocker murah brand fisher price plak tu..try pm mana tau bole dpt ke. sy tgk kt sini http://jajapunyepage.blogspot.com/2012/06/fisher-price-portable-rocker.html
hrp2 dpt la..

Wednesday, June 27, 2012

Check up yang menDEBARkan..


Tajuk macam ape je kan..

Kisahnye bermula dari nurse yg check up monthly kt KKIA tu la..buat aku nervous je..dari semalam takleh fokus buat keje sebab tunggu masa nak pi klinik private or HUKM.

Dah la hasben keje balik malam, aku pulak takleh nak drive pastu seboleh boleh nurse tu suruh aku pi buat check up details kat private time tu jgak..oh tidak camne ni..at last aku balik je rumah buat taktau je macam takde ape yang berlaku..Haha

Sebenarnya nurse tu dah check2 semua dia cakap aku mungkin kena jangkitan kuman or urinary infection. so takut baby pon efek jugak. sebab perut kerap mengeras dari pagi sampai malam.

Aku rasa macam normal je. dah google sebelum ni ada orang ok je. tapi nurse ni cakap lain pulak. Bersusah payah aku jaga berat badan tapi lain plak jadinye. huhu..

So harini barulah dapat pi check. bincang2 dengan hasben nak pi HUKM bila smpai je sana sekali parking punye la susah. dua tiga kali pusing last2 dia cakap "Jum pi klinik swasta jela, kalau macam ni rupenya boleh beranak kat tempat parking ni..sesak sangat."

Aku pon ikut jela. Pi Klinik Putrijaya dekat area Tasik Permaisuri sebab teringat akak opis aku cakap kat situ doc ok harga pon murah sikit..

Sampai je klinik takde orang pon. Bagus! Dah isi form semua terus jumpa doc. cite kat dia bla bla bla then doc pon scan la perut. sekali doc cakap "eh bulatnya kepala baby awakkk". Haha..
Aku dalam hati "mesti ikut aku ni bulat gitu".

Takpela asalkan baby A sihat dan sempurna cukuplah. air ketuban cukup, berat baby ok dengan 5bulan, kedudukan uri pon ok so takde masalah ape.
Fuhhh lega rasanya..

Then doc godek2 perut lagi nampak pulak macam baby boy..aktif betol sambil dok angkat2 kaki nak tunjuk anu dia ler tu..good boy..teringin jugak nak tau jantina da tak jadi suprise la..

Eh eksaited betol cite pasal baby lupe nak bagitau cek urine pon ok jugak cuma kotor sikit. kena minum byk AIR KOSONG and doc suggest minum air JUS CRANBERRY. oh boleh beli kat Tesco nanti. bagus untuk clearkn urine. (Tesco laaaagi.. Aku kan duta Tesco haha)

Ok dah habes check up so kena la bayar dalam RM84. Takpelah untuk melegakan hati yang gundah gulana ini..ecehhh.

Sebelum balik pekena roti telur dengan horlick ais dulu kat Kayu Nasi Kandar. sampai je rumah terus cover balik tido sebab semalam takleh tido pikir pasal kata-kata nurse tu..haha.. Hasben terus pi keje maka aku sorang2 kebosanan di rumah.

Waa waa wahhh... kemain panjang aku membebel ape ni, lantakkk bukan ada orang nak baca pon..

Alamak aku nak letak gambar scan tadi tapi malas nak transfer ke PC pulak.. Nanti lah kalau ingat.




~azanna~



Aku dah ada blog


Okay sejak MC ni terus rasa nak ber blog. Haha. 

Dulu jadi silent reader blog orang je, ni nak mula menulis cerita sendiri pulak. 

Kalau ada cerita, aku update, takde cerita rasa-rasa malas tu, baca jerla blog orang. 

Waktu mengandung ni mood tak tentu sikit (eh, yeke sikit??). Ahaha. Maklum la, baru pertama kali mengandung. 

Tu je nak bagitau. Happy blogging to me!