Wednesday, October 03, 2018

Merapu

Theme blog bertukar lagi. Hahaha. Aku cepat boring jadinya sukati la rasa nak tukar bila-bila pun. Bukan ada orang kesah.

Sebenarnya nak meluah rasa yang terbuku di hati. Eceh. (Kau ingat ni page KRT ke???). Seriously aku tak berkenan page KRT (Kisah Rumah Tangga). Entah pape la cerita luahan dalam tu. Betol ke tidak ceritanya keee imaginasi admin saje. Yang penting jaga kisah rumah tangga sendiri sudah.

Kalau ye pun dari cerita sebenar, ape yang kau dapat lepas kisah kau di up kat situ? Dapat komen yang baik2 takpe la. Dapat komen negatif yang kau tak berkenan haa tahan la. Masing-masing punya pendapat tak semestinya selari dengan ape ko nak. Mengadu di tempat dan saluran yang betul. Susah sangat ada masalah pegi la jumpa pakar kaunseling.

Eh TERmelalut pasal KRT apehal.

Satu lagi bab kawan. Hurmm kadang2 tu rasa kenapa la susah nak dapat kawan yang sekepala dengan kita. Nak cari kawan yang sejati bukan senang. Sejati maksud aku yang boleh jadi
  • pendengar yang baik
  • memahami 
  • bukan talam dua muka
  • bersangka baik tapi ada batasnya 
  • buat baik berpada buat jahat jangan sesekali
Sungguh aku rindu kawan2 zaman sekolah dan kolej dulu. Yang sama2 susah dan senang.

Ok dah ler tu pasal cite merapu. Baik cuci mata tengok dekorasi rumah lagi best.
Boleh la berangan sikit2. Takpe berangan tu free je ok.


 





 

 


No comments:

Post a Comment