Daisypath - Anniversary

Lilypie - Fourth Birthday

AR Beauty & Health

21 September, 2013

Luahan rasa seorang ibu yg bekerja

Ianya sekadar berkongsi rasa dan pendapat sahaja.



Tanpa saya sedari, Adam Rizqi yg sudah nak masuk 11 bln dah banyak benda yg dia tahu sendiri tanpa diajar oleh saya.

Sebenarnya dah lama perhati tapi mungkin penat bekerja dan balik rumah sibuk pula dgn kerja rumah jadinya saya simpan dulu apa yg saya rasa ni.

Setiap kali sampai rumah *selepas amik anak dari rumah babysitter* sedang leka layan kerenah dia tiba-tiba dia bermain tepuk amai-amai *sambil tgn buat gaya tepuk* dengan saya. sungguh rasa nak terkejut atau nak gembira semua bercampur perasaan tu. Bg org lain mungkin rasa biasa tapi bagi saya itu dah cukup membuat hati rasa gembira.

Situasi lain pula bila saya nak pakaikan baju dia selepas mandi,tetiba dia bermain *auchak* eh cmna eja ye.. tapi faham kan..hehe..dia ambik baju dan tutup muka tapi suara keluar eh eh eh je..yela tak pandai ckp lg kan..bila saya ckp auchak byk kali then baru dia tersengih. ok dah faham.dia nak bermain auchak la tu kan.. sekali lagi rasa gembira tu datang..

Tapi persoalannya macam mana dia belajar semua tu? saya tidak lah rajin mampu sangat dan ada banyak masa untuk ajar semua tu..setakat abc 123 alif ba ta ada la sikit kan.. memang tak sangka Adam akan cepat belajar.. Alhamdulillah..



Okay bersambung ke part seterusnya nanti.....
posted from Bloggeroid

20 September, 2013

AL-QURAN RAINBOW FALISYA


RM125 FREE POSTAGE

BERMINAT??
SMS/WHATSAPP : 019- 358 3759

COD UITM SHAH ALAM ONLY


















Dimuatkan dengan:
-> Menggunakan Resm Uthmani
-> Size 11.5 x 17 cm (Medium)
-> Al-Quran Lengkap 30 juzu'
-> 30 warna kertas yang menarik (Setiap juzu' berbeza warna)
-> Ringkasan ilmu tajwid
-> Doa khatam Quran
-> Panduan tanda baca
-> Cover Baldu

Ukuran : 11.5 cm x 17 cm
Bahan Cover : Full baldu

08 September, 2013

Mood weekend

Salam..

Mood weekend ni mmg kelaut..masak pon ala kadar je..Nasik dgn sambal ikan merah + telur mata. tu je yang mampu masak..hehe.

Kalau da ada rumah sendiri bole la nak masak yang best je setiap hari..haha..kemain angan2 nak masak tu..ntah jadi ke tak nanti ye..tunggu jela..apepun bersyukur dgn dapur yang ada ni..dapat la jgak masak kan..

Anak tengah tido lagi so bole la nk update blog kejap.. Ehem ehem nak buat SALE kejap..sesape nak beli barang baby atau untuk anak2 bole la singgah blog saya ni ye House Of Little Manja dan kat Facebook House Of Little Manja..ada apa2 pertanyaan bole pm atau whatsapp eh..

Ok bai..