Posts

Showing posts from July, 2014

Ucapan Hari Raya Aidilfitri 2014

Image
Hai.



Tinggal 2 hari je lagi kita akan menyambut Hari Raya.. mesti ramai yang dah balik kampung kan.. aku tahun ni raya kat Muar, kampung hasben.. raya haji baru turn beraya kat Kedah pulak.. huhu..

Baju raya biasa2 je tahun ni.. banyak lebihkan Adam je.. mak paknye malas nak pikir sangat.. pakai je la baju yang ada..

Baju melayu hasben memang dah ada kaler ikut tema tahun ni.. emerald green & gold.. so dah save kat situ..tinggal nak beli t-shirt kolar dengan jeans je..

Aku jela yang nak beli sepasang baju baru, ingat nak beli dress/jubah je.. ko tengok baju raya pun tak beli2 lagi.. esok baru nak cari kat Muar.. hahaha.. shoping last minit.. lagi sepasang baju raya recycle baju lama.. jubah jugak tapi masih elok.. so save lagi kat situ..

Baju Adam tinggal nak beli baju melayu johor, songkok, sampin, kasut nak tambah lagi sepasang, t-shirt kolar, seluar jeans, color pants. ok dah tu je.. Adam dah ade satu jubah da, tokwan belikan masa gi umrah tahun lepas..tak pernah pakai lagi..

B…

Pengalaman bersalin kali pertama #Part 2

Image
Hai.

Kalau nak baca yang Part 1 bole refer SINI

Amboi ber'part part' lagi ye.. 

24/10/2012
8.00am Dah masuk wad tukar baju kaler hijau pastu dapat breakfast sekejap. contraction mild saje masih bole relax makan2 lagi.. doc cakap selalu anak sulung ni lambat sket nak tunggu buka sampai 10cm. agak2 malam ni kot baru deliver.
Ya Allah kalau camtu lama lagi la aku menunggu kat sini. cakap2 dengan baby "cepat keluar ye sayang, ummi tak sabar nak jumpa ni". heh. membantu la sangaaaat *malam jugak baru aku bersalin*..
Hasben datang bawak semua barang2 aku n baby. ok la ada peneman tapi HUKM ni bole datang time melawat je. time hasben keluar aku dah tak tau nak buat ape pegila bejalan pusing satu wad tu.. dengan harapan cepat aku beranak kalau bole petang ni ke..haha
Setiap 4 jam aku kena buat ve (vaginal exam *betol kot eja camni*). okay part ni yang paling aku tak suke. gerun weh. asal kena panggil je aku buat2 g toilet la saje nak lambat2 kan..bahaha..

Lagi satu yg aku rim…