Monday, March 10, 2014

Pengalaman bersalin anak pertama #Part 1


Salam...


Eh eh lamanya blog tak ber update..sunyi sepi..fuh fuh..tiup habuk yg setebal 4inci ni..haha..

Biasa la mood pempuan ni kan ada turun naiknya..sekejap ok sekejap tak ok sekejap hilang entah kemana. nak dpt balik mood menulis tu amboiiii kemain lama.. kadang tu teringin sangat nak menaip nih semangat dah berkobar tup tup anak minta dilayan habes terbang segala idea dalam kepala ni haaa.. apa pon tak boleh.. tu yg berbulan bulan jadi nye.. 

Sebenarnya dah lama nak cerita pasal pengalaman bersalinkan anak sulung ku itu.. tapi kan tapi tula masanye nan hado..kehkehkeh.. masuk bulan ni Adam Rizqi dah setahun empat bulan da.. tu pon tgk kat Lilypie ticker tu haa.. bole gitu???


23/10/2012 Sehari sebelum bersalin

Masa ni kandungan dah 38minggu. berat pon dah 85.7kg. pengsan nak kena turunkan balik to normal nih..pfffttt lap peluh.. masalah back pain dah teruk sangat dan kebas tangan kanan. mungkin sebab perut yang semakin memberat kedepan. urine pon ada masalah jugak tapi doc just bagi ubat untuk clearkan urine kotor.. alhamdulillah part tu dah okay. 

Then mintak doc kt KKIA bg surat cuti awal sebab dah tak larat nak jalan lg. bayangkan tgh sarat masa ni masih pegi keje naik LRT. turun kat stesen plaza rakyat dari bdr tasik selatan amik masa selama 20minit if perjalanan smooth. kalau tak mau setengah jam jugak. kalau nak mintak husband pick up kat Menara Maybank tu memang dia tak nak la.. Jammed yg amat katanya.. pernah dia amik kat ofis skali tu, sambil menunggu tu boleh buat ot selama 1jam, solat maghrib pastu baring2 selama 2jam barula husband sampai. nampak tak punye lama menunggu tu. baik jalan kaki je sket ke plaza rakyat. pasrah jela.. tapi masa perut 7bulan je naik dari bdr tasik selatan, selepas tu dah turun kat stesen chan sow lin. kira dekat sikit la. dalam 8minit gitu. 
yg sedihnye doc tak bagi pon cuti awal katanya kesihatan aku okay so boleh bekerja mcm biasa. aisshh nak nangis rasa*dah nangis pon*..aku dah tak mampu lagi masa ni nak menahan sakit belakang pastu kat celah peha pon dah sakit sangat.. jalan pon dah macam penguin..kehkeh..





Bersambung....



Pengalaman bersalin anak pertama #Part2 bole baca SINI. Part 1 ni baru introooo. Kehkeh. 





No comments:

Post a Comment