Stress.

Benda camni pun kadang boleh stress. 


Lift. 
Kalau dah duduk rumah bertingkat paham la kan nak keluar je mesti guna lift. Paling men'stress'kan aku bila nak cepat2 sampai depan pintu lift, lift baru je melepasi tingkat 6. Ada dua lift pun satu lagi baru je melepasi tingkat 6 jugak. Then nak tunggu lift naik balik sampai ke tingkat 18 ya ampun hazab lama betol.
Pastu dah sampai tingkat aku, lift penuh. Nak menyelit pun takleh dah. Last2 ko terpaksa turun tangga. Kalau aku tau baik dari awal tadi aku turun tangga. Stress berganda-ganda.
Lagi stress tangga pulak bau kencing bau taik bau sampah. Macam2 la bau. Adohaiiii.    

Jalan jem. 
Nak masuk lane tapi orang depan ni boleh pulak lambat giler siput babeng nak ke depan sikit. Yang kita ni bertiktok (bunyi signal) tapi dia buat donno je. Padahal depan dia tu jarak kemain jauh lagi. Apa salahnya ko memudahkan orang. Rasa nak langgar je bontot kete tu baru ada akai kot!
Baru je dapat melepasi jalan jem, orang semua dah speed ada jugak yang makan angin kat lane tengah. Lane kanan nak potong laju2 semua. Lane kiri dah memang slow. So mana ko nak duduk. Membontot jela kat situ. Nah ambik jari tengah aku ni! Takde common sense langsung. 

Parking. 
Sampai satu tempat tu parking full. Ada la dalam 3 round pusing cari parking. Finally jumpa orang ni nak keluar parking. Kita pun tunggu la tepi sikit sambil bagi signal. 5 minit menunggu. Takde tanda2 nak keluar. 10 minit menunggu. Dia baru nak betolkan cermin. 15 minit menunggu. Nah bagi hon panjang sedas! Baru terhegeh nak keluar parking. Angkat tangan MAAF pun takde. Buat muka berlagak lagi ada la.

Makcik bawang.

Datang keje pagi2 nak breakfast dengan aman dan tenang tetiba makcik bawang cerita perihal anak dia keje besar, beli kereta mahal, admitted private hospital mewah dan berharap orang sekeliling berkata wow bestnya wow untungnya tapi nan hado responnya.
Yang ada hanyalah krik krik krong kreng bunyi penyaman udara yang sedang beroperasi. Dan makcik bawang sekali lagi bercerita benda yang sama selagi tiada respon yang memuaskan hati beliau. Sungguh annoying.
Dan aku hanya mampu mengunyah makanan dengan laju tak sempat hadam supaya cepat2 aku boleh blah dari situ.

Ok itu sahaja setakat ini. Kalau ada lagi akan ditambah dari semasa ke semasa.  

No comments:

Post a Comment